Nu har Eways hela 1 000 smarta ladduttag som är kopplade till den populära parkeringsappen EasyPark. Ladduttagen finns över hela landet och är en del av Eways publika laddnät med totalt över 2 500 ladduttag.

Som den ledande oberoende laddoperatören så gör vi det superlätt för kunden att hitta och betala för laddning. EasyPark används redan av miljontals användare och därför känns det naturligt att kunna betala för sin laddning och parkering genom samma app.

Petra Sahlgren, Digitalchef på Eways.

 

En av Eways huvudstrategier är att interagera med ledande partners. Genom att koppla ihop sig med redan existerande betalmedel så accelererar Eways övergången till fossilfritt bilkörande.

Den allt snabbare elektrifieringen är en av de viktigaste och mest spännande trender vi ser i samhället just nu. EasyPark vill bidra genom att göra det så lätt som möjligt för bilförare att betala för sin elbilsladdning, och möjliggöra expansion av ladduttag över hela Sverige. I det är samarbetet med Eways ett mycket lyckat exempel.

Anders Bäck, Sverigechef för EasyPark.

 

Eways betallösning tillsammans med EasyPark är verkligen lätt för kunden att använda. Varje ladduttag har en unik områdeskod som står på en etikett på laddstationen. Koden skriver laddkunden in i EasyParks app och väljer sedan hur länge hen vill ladda. Laddningen startar omgående och betalning sker via appen, direkt efter avslutad laddning.

 

Eways betaltjänst med EasyPark passar bra för alla typer av laddplatser, t ex. vid köpcentrum, padelbanor, kontor, bostadsrätter och kommunala parkeringsplatser. Tjänsten fungerar vid både normalladdning och snabbladdning. Det går även att koppla redan existerande laddplatser till Eways och deras betaltjänster.