Allt fler vill kunna ladda sin bil med el i anslutning till bostaden och arbetsplatsen. För att öka tempot mot en mer hållbar utveckling och underlätta för såväl hyresgäster som medarbetare med elbil har fastighetsbolaget Balder tecknat avtal med laddoperatören Eways.

Vi har ingått ett långsiktigt och strategiskt samarbete med Eways. Valet i upphandlingen föll på Eways eftersom de är en helhetsleverantör som kan hjälpa våra interna beställare från idé till färdig laddinfrastruktur. Dessutom kan de tillgodose eftermarknaden med service, debitering och energiuppföljning.

Mikael Tegern, inköpschef på Balder.

Redan nu har Eways uppdrag att etablera ett par hundra laddplatser i cirka 15 fastigheter.

Vi är glada för förtroendet och samarbetet med Balder. Tillsammans ser vi fram emot att erbjuda enkel och samtidigt kostnadseffektiv laddning för Balders hyresgäster. Vardagen måste fungera smidigt för elbilsföraren. Det är avgörande för att påskynda omställningen till en fossilfri framtid.

Robert Hägg, säljchef på Eways.

Avtalet innebär att Eways kommer att projektera samt etablera ny laddinfrastruktur, samt leverera betallösningar och ansvara för drift och underhåll av laddstationer i såväl befintligt fastighetsbestånd som nyproduktion.

I en teknisk lösning som laddstolpar behöver vi tänka långsiktigt både ekonomiskt och ekologiskt. Utöver detta var flexibilitet, kunskap och erfarenhet avgörande för att vi skulle välja Eways. De har även en tillräckligt stor organisation för att kunna förse vårt behov i Sverige och utomlands, både idag och i framtiden.

Mikael Tegern.

Eways tecknade nyligen avtal även med Riksbyggen och har sedan tidigare avtal med flera stora bolag i fastighetsbranschen, till exempel Amasten, Atlasmuren, Atrium Ljungberg, ByggVesta, Statens Fastighetsverk, Stena Fastigheter, Svenska Kyrkan och Wästbygg. Med över 16 000 smarta laddpunkter över hela landet har Eways på några år etablerat sig som Sveriges ledande oberoende laddoperatör. Notering på Nasdaq First North Growth Market planeras senare i år.

För mer information kontakta:
Robert Hägg, säljchef Eways, mail: robert.hagg@eways.se, mobil: 0732–555797
Mikael Tegern, inköpschef Balder, mail: mikael.tegern@balder.se, tel: 031-10 95 78

Om Eways

Eways är den ledande oberoende operatören av laddinfrastruktur för elbilar i Sverige. Vi underlättar för både företag och privatpersoner att köra elbil genom att leverera och drifta nyckelfärdiga laddningslösningar. Vi erbjuder enkel, snabb och säker laddning hemma, vid arbetsplatsen och publikt. Vårt nätverk av laddpunkter växer snabbt och vi har över 16 000 uppkopplade laddplatser, varav drygt 3 000 publika, över hela Sverige. Vi vill vara en ledande kraft för att ställa om till det fossilfria samhället. Läs mer om oss på eways.se.