På Nordens största elbilsmässa, eCarExpo på Friends Arena i Stockholm, har Eways idag annonserat sitt samarbete med Autel för att påskynda omställningen till elfordon.

Autel grundades 2004 och är en av världens ledande utvecklare och tillverkare av lösningar för intelligent diagnostik, analys och laddning för bilar.

Med vårt nya samarbete så hoppas vi kunna bredda vårt sortiment, speciellt med hänsyn till snabbladdare (så kallade DC-laddare som kan leverera en högre effekt med hjälp av likströmsladdning).

“Eways syfte är att göra det lätt att köra elbil. Att expandera laddinfrastrukturen för att erbjuda snabb, tillförlitlig och flexibel elbilsladdning är avgörande för att möjliggöra omställningen till en fossilfri framtid. Med Autels innovativa AC- och DC-laddare breddar vi vårt sortiment för att kunna erbjuda den bästa lösningen för varje kundsituation.”

– säger Niclas Sahlgren, VD, Eways

En av Autels nya snabbladdare, den så kallade MaxiCharger DC Compact, kan ladda två bilar samtidigt med dynamisk effektfördelning på 47 kilowatt som kan ge upp till 130 kilometer räckvidd på en halvtimmes laddning. Den har också en smidig formfaktor som gör att det kan hängas på en vägg eller sättas stående på en bas, samt en stor 21.5 tums LCD touchskärm som kan göra det enkelt och pedagogiskt att starta laddning.

“The MaxiCharger DC Compact is a powerful addition to Autel’s growing portfolio of EV chargers with big power and big value in a compact package it has low installation costs, meaning a faster ROI due to reduced capital expenditures for the site operator.”

– säger Mr. Ting Cai, VD för Autel Europe

Som oberoende laddoperatör med över 25 000 uppkopplade laddstationer i hela landet samarbetar Eways med ett flertal ledande tillverkare av laddboxar och tillbehör. Genom att erbjuda ett brett sortiment kan vi leverera de bästa lösningarna för varje situation, oavsett om det handlar om att ladda hemma, ladda på jobbet, ladda publikt eller ladda transporterVårt mål är att göra det lätt att köra elbil, för att påskynda omställningen mot en fossilfri framtid. Vi ser fram emot att fortsätta driva detta arbete framåt i samarbete med Autel Energy!

 

För mer information kontakta:
Robert Hägg, robert.hagg@eways.se, tel +46 732 555 797