För första gången är Eways på plats under FN:s internationella klimattoppmöte i Egypten genom Björn Fondén, Climate & Communications Officer. Han är där som en del av en svensk ungdomsdelegation genom organisationen PUSH Sverige, men följer också transport- och elektrifieringsfrågorna lite extra å Eways vägnar.

– ”FN:s klimattoppmöten är avgörande för den globala klimatomställningen, eftersom överenskommelserna som förhandlas här, såsom Parisavtalet, i slutändan ska översättas till den nationella och lokala nivån. Allting hänger ihop.”

Precis som att varje installerad laddstation kan bidra till övergången till fossilfri mobilitet, så är förhoppningen att varje klimattoppmöte ska bidra till att världens länder kan enas om ytterligare åtgärder för att trygga vår framtid på den här planeten!

Idag öppnas toppmötet med närvarande av mer än 90 stats- och regeringschefer från hela världen, inklusive Sveriges statsminister Ulf Kristersson. Det här mötet har specifikt kantats av oro för kränkningar av mänskliga rättigheter och begränsat utrymme för civilsamhällets deltagande under det Egyptiska ordförandeskapet. Under de kommande dagarna kommer ni kunna följa vår närvaro under #COP27 i våra sociala medier, där vi bland annat kommer lyfta transportsektorns roll i att nå Parisavtalet, och hur näringslivet kan bidra till omställningen. Häng med på resan!

#fossilfritt #WeCanDoIt