Efter flera år av hållbar tillväxt och framgångsrik expansion för att leverera el till alla bilar har Eways i år blivit utnämnda till Gasellföretag av Dagens Industri. Mindre än 1 procent av Sveriges aktiebolag uppfyller Gasellkraven.

”Vi är oerhört stolta över att ha kunnat växa stabilt under de senaste åren tack vare våra fantastiska medarbetare, kunder och partners över hela landet. Samtidigt ser vi att tillväxten måste ske ännu snabbare för att göra det ännu lättare att köra elbil och stötta omställningen mot en fossilfri framtid!”

– Niclas Sahlgren, VD, Eways

Enligt en aktuell rapport kommer det att behöva installeras 14,000 laddstationer i veckan för att Europa ska nå sina klimatmål till 2030. Eways är den ledande oberoende laddoperatören för villa, BRF, företag, publika platser och transportbolag i Sverige med över 20,000 uppkopplade laddstationer över hela landet. Under 2021 fördubblade vi vår omsättning, och vi har gått från 20 anställda 2020 till 115 i skrivande stund. Under mätperioden 2018–2021 ökade Eways ökade omsättningen med nära 340 procent. Genom vår expansion i Sverige och Norden hoppas vi kunna bidra till att vi når våra gemensamma klimatmål och till att skapa en renare framtid för kommande generationer.

Vi tackar ödmjukast för utnämningen och ser fram emot att fortsätta arbetet för att leverera el till alla bilar. Prisutdelningen sker vid Gasellgalan i Blå Hallen den 5 december.

 

Om Eways:
Eways är den ledande oberoende laddoperatören i Sverige. Vi underlättar för både företag och privatpersoner att köra elbil genom att leverera och drifta nyckelfärdiga laddningslösningar. Vi erbjuder enkel, snabb och säker laddning hemma, vid arbetsplatsen och publikt. Vårt nätverk av laddpunkter växer snabbt och vi har över 18 000 uppkopplade laddplatser, varav cirka 4 000 publika, över hela Sverige. Vi vill vara en ledande kraft för att ställa om till det fossilfria samhället. Läs mer om oss på eways.se.