Sveriges ledande oberoende laddoperatör Eways har blivit utsedd till en av tre vinnare i Business Sweden’s Catalyst 2023 – ett scale up-program för Sveriges mest innovativa och lovande företag.

Eways blev en av tre vinnare i kategorierna Mobility och Energy i Business Sweden’s Catalyst 2023. Juryn bedömde att Eways, tillsammans med företagen STILRIDE och AiDEN Auto, har de starkaste förutsättningarna för att skala globalt.

Catalyst är en kraftfull språngbräda för framgångsrika små och medelstora bolag, och för dem som tar sig genom ansökningsprocessen väntar en pitch av företaget inför en jury bestående av investerare, riskkapitalister och experter inom branschen. Vinnarna av Catalyst får tillgång till skräddarsydda tjänster som kan hjälpa dem att växa på en internationell nivå – inklusive kommersialiseringsstöd, rådgivning och coaching som riktas mot en vald marknad.

Vi är mycket glada för detta erkännande av våra tillväxtmöjligheter på den internationella marknaden. Med Eways erfarenhet och kompetens inom elbilsladdning kan vi fortsätta att göra det lätt att köra elbil i fler länder. Sverige ligger långt fram i utvecklingen, och med de närmare 30 000 laddplatser som Eways har installerat och underhåller ser vi fram emot att ta oss an nya länder och marknader tillsammans med Business Sweden,

säger Jörgen Synning, Chief Growth Officer på Eways.

För mer information, kontakta gärna
Jörgen Synning
+46 707 904 437
jorgen.synning@eways.se

 

Eways är den ledande oberoende laddoperatören i Sverige. Vi underlättar för både företag och privatpersoner att köra elbil genom att leverera och drifta nyckelfärdiga laddningslösningar. Vi erbjuder enkel, snabb och säker laddning hemma, vid arbetsplatsen och publikt. Vårt nätverk av laddplatser växer snabbt och vi har cirka 30 000 uppkopplade laddplatser, varav 5 000 publika, över hela Sverige. Eways fick 2022 utmärkelsen DI Gasell som ett av Sveriges snabbast växande företag. Vår vision är att vara en ledande kraft för att ställa om till det fossilfria samhället.