Den ledande oberoende laddoperatören Eways har inlett ett samarbete med Gröna Mobilister, en förening som länge har varit en stark röst för hållbar mobilism. Detta samarbete kommer fokusera på villamarknaden, och syftar till att underlätta och snabba på övergången till ett grönt transportsystem för medlemmar i Gröna Mobilister.

Gröna Mobilister grundades 1994 med stöd av Naturskyddsföreningen och Världsnaturfonden WWF, och har varit en betydelsefull aktör inom mobilitetsdebatten i nästan 30 år. Föreningen har arbetat aktivt för att sätta frågan om grönare mobilism högt upp på dagordningen. Genom att erkänna att bilar ger frihet, fokuserar Gröna Mobilister på att se till att bilismen tar ansvar för sina konsekvenser. De strävar efter att anpassa bilismen till ett långsiktigt hållbart samhälle, både när det gäller klimat och miljö, hälsa, säkerhet och stadsplanering.

Joakim Andersson, partneransvarig på Eways, uttrycker entusiasm över samarbetet och säger:

Vi är stolta över att meddela vårt spännande partnerskap med Gröna Mobilister, där vi tillsammans driver hållbar mobilitet mot en grönare framtid. Tillsammans kombinerar vi vår expertis och vision för att accelerera övergången till elektriska fordon och göra en verklig skillnad för miljön.”

Om Eways:

Eways är den ledande oberoende laddoperatören i Sverige. Vi underlättar för både företag och privatpersoner att köra elbil genom att leverera och drifta nyckelfärdiga laddningslösningar. Vi erbjuder enkel, snabb och säker laddning hemma, vid arbetsplatsen och publikt. Vårt nätverk av laddplatser växer snabbt och vi har cirka 35 000 uppkopplade laddplatser över hela Sverige. Eways fick 2022 utmärkelsen DI Gasell som ett av Sveriges snabbast växande företag. Vår vision är att vara en ledande kraft för att ställa om till det fossilfria samhället.