Beroende på var och hur du laddar tar laddningen olika långt tid. Det finns många faktorer som påverkar laddtiden, bland annat utetemperatur, temperatur på ditt batteri, hur tomt ditt batteri i bilen är och vilken laddutrustning du använder.

Hur snabbt kan jag ladda?

Att ladda din elbil i ett vägguttag är den metod som tar längst tid, vilket beror på den låga effekten. Att använda en laddstation minskar laddtiden avsevärt. Att ladda i en snabbladdare eller supersnabbladdare är idag det snabbaste sättet att fylla batteriet med energi. Hur snabbt du kan ladda beror i grunden på tre olika faktorer.

  1. Hur mycket effekt din bil kan ta emot
  2. Vilken effekt din laddkabel kan hantera
  3. Hur mycket effekt laddstationen kan ge

Det är alltid den svagaste länken som bestämmer högsta laddeffekt. I specifikationerna för din laddhybrid eller elbil framgår det vilket laddeffekt som din bil kan ta emot. Laddeffekt benämns kilowatt och förkortar kW. Vi på Eways ogillar att prata kilowatt. Istället pratar vi hur många mil per timme som din bil kan ladda. I vår webbshop har du möjlighet att välja bil och därmed kan du se hur snabbt din bil kan ladda och vilken laddstation som funkar bäst för dig.