Den oberoende laddoperatören Eways vann upphandlingen om att bli den partner som Riksbyggen rekommenderar till sina ca 4 400 bostadsrättsföreningar när de ska installera och sköta driften av laddstationer. Eways tekniska kompetens och betaltjänster var avgörande faktorer.

Riksbyggen har på senare tid upplevt en stor efterfrågan på laddstationer i brf:er och nu ökar trycket ytterligare.

Vi valde att samarbeta med Eways eftersom det finns en stark efterfrågan från våra bostadsrättsföreningar av en kostnadseffektiv laddtjänst som inte innebär en massa administration för styrelsen. Nu kan Riksbyggen erbjuda ett ramavtal med många fördelar för våra kunder, till exempel fri förstudie och ett större antal valbara fabrikat. Många kunder har väntat på detta.

Göran Danling, affärsutvecklare på Riksbyggen.

Eways och Riksbyggen har tillsammans tagit fram en laddtjänst där bostadsrättsföreningar kan implementera laddstationer och där medlemmar som använder dessa debiteras direkt via månadsavi eller betalkort utifrån sin egen förbrukning. Det betyder att styrelsen inte behöver arbeta med administration och handpåläggning utan detta hanteras av Eways.

Eways vill göra det lätt att ladda sin bil med el och vi är väldigt glada för samarbetet och erkännandet. Faktum är att vi redan fått mängder av förfrågningar från föreningarna. Vi ser fram emot att tillsammans med Riksbyggen bana vägen för en fossilfri framtid.

Robert Hägg, säljchef på Eways.

Riksbyggen förvaltar sammanlagt 174 000 parkeringsplatser. Om vi kan bidra till att tio procent av dessa utrustas med laddstationer så blir det en betydande insats för ett mer hållbart samhälle.

Göran Danling.

Ytterligare en styrka med Eways är deras kompetens inom teknikområdet. De har även tillräckligt med kunnig personal att hålla ett så stort laddnätverk som Riksbyggen behöver under stabil drift med många olika typer av laddstationer.

Jonas Holmberg, energiingenjör på Riksbyggen.

Förutom att Eways är den partner som Riksbyggen rekommenderar till sina brf:er så övertar Eways även driftansvaret för de ca 600 laddstationer som redan är installerade.

Elektrifiering av Riksbyggens egen fordonspark
Samarbetet berör även Riksbyggens egen fordonspark där man har stora ambitioner. Målet är att samtliga servicebilar ska vara elektrifierade inom de närmaste åren. Det är ett stort projekt och berör upp till 450 kontor runt om i Sverige. Redan idag är det många elbilar som är beställda till olika regioner som förväntas levereras detta år.

För mer information kontakta:
Göran Danling, affärsutvecklare Riksbyggen, mail: goran.danling@riksbyggen.se, tel 070-3500411
Robert Hägg, säljchef Eways, mail: robert.hagg@eways.se, tel: 0732-555797

Om Riksbyggen
Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Om Eways
Eways är den ledande oberoende operatören av laddinfrastruktur för elbilar i Sverige. Vi underlättar för både företag och privatpersoner att köra elbil genom att leverera och drifta nyckelfärdiga laddningslösningar. Vi erbjuder enkel, snabb och säker laddning hemma, vid arbetsplatsen och publikt. Vårt nätverk av laddpunkter växer snabbt och vi har över 15 000 uppkopplade laddplatser, varav drygt 3 000 publika, över hela Sverige. Vi vill vara en ledande kraft för att ställa om till det fossilfria samhället.