När fler elbilsladdare behöver installeras hos både privatpersoner och företag inleder Sandviken Energi ett nytt samarbete med en av Sveriges största laddoperatörer: Eways. Det lokala partnerskapet ska möta kundernas behov genom trygga och flexibla lösningar.

Många byter till elbilar
Idag utgör laddbara bilar 11 procent av personbilarna i Sverige. De senaste 12 månaderna har tillväxten av laddbara fordon gått upp 30 procent och elbilsladdning blir en allt viktigare tjänst i samhället.

– Genom att samarbeta med Eways får våra kunder en professionell partner som har erfarenhet av att leverera lösningar och utveckla tjänster för laddning. Det ska vara enkelt för privatpersoner, företag och fastighetsägare i Sandviken att göra hållbara val, exempelvis när man ska ladda sitt fordon, säger Niclas Reinikainen, vd Sandviken Energi.

Hållbara och flexibla lösningar
För Sandviken Energi är det avgörande att arbeta tillsammans med en partner vars verksamhet stämmer väl överens med den egna ambitionen om hållbar utveckling. Eways har bred kompetens inom elektrifiering och tar tydligt avstamp i omställningen för fossilfri transport.

Tillsammans med Eways erbjuder Sandviken Energi ett brett utbud av tjänster som förväntas möta kundernas efterfrågan. I sortimentet finns kompletta paket för nyckelfärdig installation av laddbox, tillbehör och övrig laddutrustning samt olika betallösningar.

-Kundernas behov och förutsättningar kan se väldigt olika ut, och variera över tid. Det finns ingen lösning som passar alla. Tack vare det nya samarbetet med Eways kan vi nu tillgodose de allra flesta behov, vilket känns väldigt bra, säger Niclas Reinikainen.

Lokalt samarbete
Eways är en av Sveriges största laddoperatörer och har hela 40 000 uppkopplade laddpunkter. Med lokala samarbetspartners och kontor i Falun finns Eways alltid nära, något som skapar både trygghet och möjligheter.

-Vi är glada över samarbetet med ett lokalt bolag som tar stort samhällsansvar och ser mycket fram emot att möta Sandvikens invånare, säger JoakimWiberg, Kundansvarig Eways i Gävleborgs län.

Även Sandviken Energis befintliga publika laddstationer kommer i fortsättningen ägas och förvaltas av Eways. Övergången till Eways med tillhörande betallösningar genomförs under februari-mars 2024.