Parkeringsregler i samband med laddning

Måste jag betala parkeringsavgift när jag laddar?

Ja! Det är ditt ansvar som förare att se till att bilen är uppställd enligt de parkeringsregler som gäller på platsen. Ibland betalar man för parkering och laddning samtidigt, men det förekommer också att du behöver betala till två separata företag. Se till att du läser ordentligt på parkeringskyltarna för att se vad som gäller.

Eways arbetar hårt för att förenkla vardagen för elbilister och knyter nya avtal med både parkeringsappar och fastighetsägare – allt för att det ska bli så enkelt som möjligt för dig.

Hur vet jag vad som gäller när jag parkerar min elbil?

Alla parkeringar och garage ska ha skyltar med information om vilka parkeringsregler som gäller på just den platsen.

Jag har fått en kontrollavgift (P-bot). Vad gör jag?

Om du har fått en parkeringsbot har du brutit mot någon av de regler eller föreskrifter som gäller på platsen. Anser du att boten är felaktigt utfärdad är det alltid den som utfärdat boten som du ska vända dig till. Eways har hand om laddning och kan på inget sätt påverka en parkeringsbot.

De flesta parkeringsappar använder någon sorts positionering för att guida dig till rätt parkeringszon, men tänk på att det är du som förare som ansvarar för att skriva in rätt parkeringszon och korrekt information.

Vilka mobilapplikationer samarbetar Eways med?

Parkster
Telefon: 077- 533 30 30

EasyPark
Telefon: 077- 011 22 00

Mobill
Telefon: 010-207 80 33

EPark
Telefon: 010-101 31 10

APCOA
Telefon: 08-556 760 00

graphic element cord