Andelen laddbara bilar gick om både andelen bensin- och dieselbilar i slutet av 2020. Det finns knappast någon biltillverkare kvar som tvekar på att elektrifiering är vägen framåt och 2022 är inget undantag när det kommer till laddbara bilar. Nedan har vi listat de mest intressanta elbilarna 2022.

Vill du också kunna ladda hemma?
Köp din laddbox, med eller utan installation, redan idag!
Till webbshopen

Nya elbilar 2022

polestar 3 elbil 2022

Polestar 3

Den efterlängtade Polestar 3 har pratats om sedan länge och troddes lanseras redan 2020, men nu äntligen får vi ta del av de kryptiska bilderna på den coupé-liknande SUV-modellen som närmar sig lansering inom kort.

Audi Q6 E-tron

Allt fler bilder släpps på Audis Q6 E-tron, uppföljaren till den tidigare Q4 E-tron i liknande stuk från vad vi kan se i nuläget. Några av de element som framgår är den nyare modellens bredare glasparti som kommer ge en rymligare känsla för passagerare i baksätet.

Audi A6 E-tron

Audi A6 E-tron är en modell som utvecklats parallellt med Audi Q6, varav A6 blir en sport sedan i jämförelse med Q6 som blir en SUV. Det pratas om att bilen har två elektriska motorer, mest troligtvis en fram och en bak. Bilen förväntas göra debut 2022 och påbörja produktion 2023.

BMW i7

Den snarkommande BMW i7 med högklassig interiör är tillräcklig för att du ska känna dig som kungligheter på vägen. Bilen förväntas gå offentligt närmare sommaren med försäljning runtom världen senare under året.

volkswagen id buzz elbil 2022

Volkswagen ID Buzz

Från Volkswagens ikoniska folkabuss, en ikon från sent 40-tal, har denna nytappning skapats i ny skepnad av samma känsla. En elektrisk nytolkning av en folkkär symbol som lanseras i två modeller; som familjebil och som skåpbil under namnet ID Buzz Cargo.

Nissan Ariya

Några andra som varit med i gamet länge är Nissan. De har länge levt på sin Leaf men nu är det dags att ta nästa steg. Nissan Ariya skiljer sig på många sätt från lillbrorsan Leaf. Med 87 kWh batteri kommer man upp till 50 mil (WLTP). Svenska priset kommer troligen att ligga över halvmiljonen kronor.

Toyota BZ4X elbil 2022

Toyota BZ4X

Den robusta elbilsmodellen BZ4X från Toyota kommer allt närmare sin lansering som enligt plan verkar bli under 2022. Likt många av de tekniskt utrustade bilmodellerna från Japan är denna rustad med avancerad röstigenkänning och mobilstyrda funktioner.

Lexus RZ

Lexus har under början av 2022 finslipar vissa detaljer på Lexus RZ som förväntas släppas antingen under sent 2022 eller tidigt 2023. Modellen har ett direct-4 system som fördelar kraften mellan hjulen för att optimera driften. All information om Lexus RZ kommer avslöjas innan sommaren 2022.

Renault Megane E-Tech elbil 2022

Renault Megane E-Tech

Renaults elbil Megane E-Tech är en efterlängtad modell som släpps hos återförsäljare maj 2022 med sin rymliga design som fungerar väl för hela familjen. Med bilen tillkommer även de nya tekniska innovationerna du inte kan leva utan när du väl upplevt dem.

Cadillac Lyriq elbil 2022

Cadillac Lyriq

Cadillacs nya Lyriq, en eldriven bil med en häftig robust design som gjort för den tekniskt intresserade. Bilen som lanseras 2022 kommer med stort utrymme, nytänkande belysning och en 33” led display med Google assistans.

Fisker Ocean elbil 2022

Fisker Ocean

Fisker Inc gick tidigare i höstas ut med modellen av sin nya elbil Fisker Ocean som företaget stävar mot ska bli världens mest miljövänliga bil. Den fyrhjulsdrivna elbilen planeras släppas mot hösten 2022 med prisintervall runt 450 000 till 715 000.

Kia EV6 GT elbil 2022

Kia EV6 GT

Den trendiga Kia EV6 GT är en smart och stilren elbilsmodell som tydligt visar förbipasserande på vägen att den är skapad för en modern förare. Med infällda dörrhandtag och unik ljusdesign är denna modell en bil i modern elbil-anda.

Lightyear One elbil 2022

Lightyear One

Lightyear one är en spännande och något självförsörjande bil. Med solpaneler på tak och motorhuv kan den köra i längre perioder utan samma behov av att laddas under soliga dagar. Efter en timma i solen är den laddad nog att köra 12 km.

Lucid Air elbil 2022

Lucid Air

En elektrisk lyxbil inspirerad av dess bas i Kalifornien, med renskurna former och bagageutrymme i fronten av bilen. Den västamerikanska Lucid Air är snabbt laddad och kommer nästan 50 mil på 20 minuters optimal laddning.

Maserati MC20 Elbil 2022

Maserati MC20

Den kommande elbilsvarianten av Maseratis muskulösa och sexiga sportbil MC20 närmar sig lansering 2022, och alla sportbilsfantaster väntar med spänning. Den elektriska varianten förväntas väga något mer än den lättviktade bensinversionen som i sin tur väger strax under 1500kg.

Mercedes EQE

Den nya Mercedes EQE väntas gå till försäljning 2022. Den nya modellen blir en något mindre modell av den större EQS, med röststyrd smart tech och tillval av vad de kallar en hyperscreen som sträcker sig över hela panelen i fören. Priset har inte pratats mycket om, men ser ut att landa omkring 750 000 svenska kronor.

Sono Sion elbil 2022

Sono Sion

Sono Motors nya elbil Sono Sion planerar lansering 2022 med sitt högtekniska solcellsprydda yttre. Trots avancerade funktioner har de tagit förenklar reparationer och tagit fram en bruksanvisning för mekaniker så att du kan lämna in bilen vid närmsta verkstad om behovet uppstår.

Skoda Enyaq Coupé elbil 2022

Skoda Enyaq Coupé

Coupé-modellen från Skodas Enyaq familj är en bil med genomtänkta utrymmen och praktiska funktioner. Skoda trycker fokus på sina säkerställande funktioner som hjälper dig på vägen med allt från parkering tills hastighetsbegränsning.

Tesla Model S Long Range elbil 2022

Tesla Model S Long Range

Efter flera år som ledande inom elbilsproduktionen har Tesla tagit fram efterträdarna till de tidigare modellerna som lanserades så tidigt som 2012. Denna nya modell har omkring 20% ökad batterikapacitet jämfört med modellen från 2019, vilket visar att Tesla gör stora framsteg inom elbils-effektivitet.

Funderar du på att köpa elbil 2022?

Visste du att du kan få bidrag för laddbox? Med en laddbox har du möjlighet att ladda elbil hemma. Med det nya gröna avdraget som införs under 2022 kan du få en skattereduktion på 50 % för material- och installationskostnaderna. Köp din laddbox med installation, redan idag!

Till webbshopen