Vanliga frågor om beställningar

Vart ska jag vända mig om jag vill beställa?

Som privatperson beställer enklast i vår webbshop, representerar du ett företag eller BRF/samfällighet kontaktar du någon av våra säljare eller genom att besöka oss i någon av våra butiker som finns i Mall of Scandinavia och Täby Centrum.

Vad ingår i ”All Inclusive”?

  • Laddbox
  • Enegic lastbalansering
  • Laddkabel & hållare
  • Installation

OBS. Det kan skilja beroende på vilken laddare du väljer så kontrollera just ditt val i vår webshop.

Hur lång tid tar det att få sin laddbox?

Vår standard leveranstid är 4-6 veckor, men oftast går det ännu snabbare.

Vad menas med Grön teknik-bidrag?

Beställer du en laddare till hemmet kan du få Grön teknik-bidrag på upp  till 50% av totalbeloppet. (inkl installation och lastbalansering). Läs mer om hur det fungerar här.

Vad ska jag tänka på när jag beställer?

Vilken typ av box man väljer och om den ska vara 1-Fas eller 3-Fas är upp till varje kund. Vi rekommenderar att tänka på framtiden och installera en box som kan vara med länge. Ring oss på 010-121 94 00 eller kom in i våra butiker för råd om hur just du ska välja.

Vid installation är det viktigt att alltid tänka på säkerheten. El kan fel installerat vara en livsfara! Installation av en laddbox skall alltid göras av någon som är behörig och kunnig inom branschen. Vi har våra egna installatörer för att säkerställa att installationen blir gjord rätt av behörig personal. I de fall vi använder oss av underleverantörer ser vi till att göra noggranna kontroller samt att de är kunniga inom just elbilsladdning och den specifika laddbox du valt.

Behöver jag kontrollera något innan jag beställer?

Några saker är bra att kontrollerar innan du beställer så slipper du överraskningar. Hur hög är husets normala förbrukning, det ger svar på hur mycket ledig kapacitet det finns över till laddning. Ibland kan du behöva säkra upp huset och det medför en kostnad. Var sitter huvudcentralen och finns det lediga platser i den? Behövs det grävas? En viktig punkt som många missar är att laddboxar och lastbalansering behöver tillgång till bra och stabil WiFi-uppkoppling. Det är inte ovanligt att garageuppfarten var nedprioriterad när man satt upp sitt nätverk, och det kan därför behövas en repeater.

Vad är lastbalansering?

Detta är en viktig funktion för att undvika att huvudsäkringen löser ut vid användning av många elkrävande apparater i hemmet.  Lastbalanseringen ser till att effekten på laddboxen automatiskt ställs ner vid risk för överlast. Huset prioriteras alltid före billaddningen. För denna funktionalitet installeras en extra energimätare vid inkommande elcentral som kommunicerar med laddboxen. (läs mer om detta i den generella delen).

Hur beställer jag laddkort?

Här beställer du laddkort.

Här beställer du ett extra laddkort.

Kan jag förlänga min garanti?

Ja, mot en kostnad kan du förlänga din garanti. Kontakta kundservice på 010-121 94 00 innan din ordinarie garantitid gått ut för att få aktuellt pris.