När styrelsen för Fyrens Samfällighet hade byggt upp lite extra kassa lade de fram förslaget om att investera i elbilsladdning till de boende, trots att ingen hade en laddbar bil. Styrelsen ansåg att elbilsladdning skulle öka värdet och attraktionskraften på attraktionskraften på föreningens bostäder. Läs om hur Fyrens Samfällighet gick till väga för att installera laddstationer i sitt garage.

Dessutom möjliggör laddstationer för de boende att välja el- eller hybridbil nästa gång de står inför ett bilköp säger Gunnar Calais, boende och ansvarig för projektet i föreningen.

När väl frågan klubbats på föreningsstämman gick det snabbt. Eways åkte ut och gjorde platsbesök hos Fyrens Samfällighet och gav förslag på installation av laddplatser till alla 14 boende. Från beslut till färdiga laddstationer tog cirka tre månader. Att Klimatklivet finansierade etableringen med 50% gjorde det enklare för föreningen att satsa på elbilsladdning som en långsiktig investering. Trots att ingen av de boende ännu köpt en laddbar bil tycker föreningen att de gjorde helt rätt och är säkra på att det är en tidsfråga innan många kommer att nyttja sina laddstationer.

Önskar ni också laddstationer till er bostadsrätt- eller samfällighetsförening?
Kontakta oss!

Kort om Eways:

Vi gör det lätt att köra elbil

Eways är en laddoperatör som gör det lätt för både företag och privatpersoner att välja elbil. Vi erbjuder enkel, snabb och säker laddning hemma, vid arbetsplatsen och publikt.

Vi är en oberoende laddoperatör som hjälper våra kunder genom hela processen från idén om att kunna ladda bilar, hela vägen till driftsättning och övervakning av laddstationer samt slutligen nedmontering och återvinning. Eways innovativa molntjänster möjliggör övervakning, statistik, lastbalansering och betalningslösningar.

Vi gör det lätt att ställa om från fossila bilar till elbilar. Vi finns i hela Sverige och våra kunder är privatpersoner, bostadsrättsföreningar, fastighetsägare, fastighetsförvaltare, företag, stad och kommun.

Välkommen till ett miljösmart samhälle med Eways!