Fordonstillverkaren Geely har valt laddoperatören Eways som leverantör av laddtjänster till sitt kontor i Göteborg. Laddstationerna levereras och installeras i samarbete med Göteborg Energi.

En av Kinas största fordonstillverkare, Geely, har till sitt kontor i Göteborg valt laddlösningar från Göteborg Energi och Eways.

– Vi är mycket glada och stolta att Geely har valt oss som laddoperatör för laddning av medarbetarnas bilar vid Geelys anläggning på Lindholmen. Det är extra roligt att vi kan leverera vår laddtjänst i samarbete med Göteborg Energi. Vi hälsar Geely varmt välkomna till vårt laddnät säger Jörgen Synning, Regionansvarig hos Eways.

Samarbetet innebär att Eways, i ett första skede, levererar 18 laddplatser inklusive tjänster till Geely i samarbete med Göteborg Energi. Laddplatserna kommer att användas för laddning av personalens elbilar och laddhybrider. Laddstationerna är uppkopplade mot Eways molntjänst och laddningen startas med Eways laddkort.

– Göteborg Energi och Eways har samma intresse, nämligen att fler ska välja att köra elbil och på så sätt bidra till den fossilfria omställningen. Det känns riktigt bra att vi nu kan erbjuda våra kunder mervärde i form av en ledande leverantör som tillhandahåller hela laddlösningen från val av laddare till driftsättning, säger Ingvar Lilja, kundansvarig på Göteborg Energi.

Det var i höstas som Göteborg Energi och Eways krokade arm, för att göra det enklare för Göteborg Energis kunder att välja elbil och vara med i omställningen mot fossilfrihet. Lösningen som levererats till Geely är en av flera exempel inom ramen för detta samarbete.

Önskar ni laddstationer till er verksamhet? 
Kontakta oss!