Upptäck nya elbilar från 2024 och ta del av de senaste modellerna som lanserades på marknaden 2024 genom att utforska vår lista över de mest innovativa och eftertraktade modellerna. Vilken av dessa elektriska fordon skulle du välja att köra?

Volvo EX30 Review 2024 | Top Gear

1. Volvo EX30

Den nya helt elektriska Volvo SUV:en är här.
Den är har ett lågt startpris från 429,000kr om man jämför med andra bilar i samma klass då det är volvos minsta SUV någonsin men levererar en kraftfullt paket med lång räckvidd om man väljer dual motor modellen.
En säker bil med hög kvalité helt enkelt!

 

2024 Tesla Model Y updated in China with longer driving range, plans for Australia unclear - Drive

2. Tesla Model Y

Tesla Model Y är en mindre SUV från varumärket Tesla som är en favorit hos kunderna då man även ser dem ofta på vägarna.
Dock så är Model Y inte en ny modell så kommer den även få en facelift uppdatering nu 2024 är det sagt precis som Tesla Model 3 precis fick sin facelift. Vi kan tänka oss att Model Y kommer få snarlika uppdateringar som Model 3 som de nya strålkastarna och interiörändringar.

 

Electric Volvo EX60 mid-size SUV due by 2026 as XC60 successor - Drive

3. Volvo EX60

Som Volvo EX30 fast i ett större format. EX60 är precis som den äldre Volvo XC60 fast i ett helt elektriskt format som bjuder på en tyst åktur med bra tryck när man behöver det. En SUV som har en bra storlek till en familj eller ett par som rymmer mycket packning i bilen. Leveranser har tyvärr ej börjat än men det riktas mot Q1 2025 med ett startpris runt 600,000-700,000kr, ingen information av detta har tyvärr inte kommit ut ännu.

 

Volkswagen ID.7 har fått svenskt pris | Teknikens Värld

4. Volkswagen ID.7

Då Volkswagen Passat inte kommer att tillverkas längre så kommer ID.7 vara den nya ersättaren som är helt elektrisk och bjuder på en enorm mängd teknologi som din åktur till en lyxresa. Startpriset kommer att vara från 664,900kr med en imponerande räckvidd på 618km. En bra kombi eller sedan med plats för hela familjen och packning!

 

Polestar 5: Here's What We Know So Far

5. Polestar 5

Polestar 5 har ännu inte helt lanserats men det nämns att den kommer att göra det nu under 2024.
Den här bilen ska vara en sportcoupe med upp till 884 hästkrafter som ska kunna konkurrera med Tesla model S, Porsche Taycan och liknande bilar på marknaden. Vi får återstå och se när dem väl lanserar den men en sak är säker, den kommer att vara snabb.

 

Polestars första suv siktar på stjärnorna - Recharge

6. Polestar 3

En lista över de mest spännande elbilarna att hålla ögonen på skulle inte vara komplett utan att inkludera Polestars nya modeller. Förra året presenterades den nya eldrivna sport-suven Polestar 3, en större och lyxigare uppgradering mot Polestar 2, med medföljande högre pris. En eldriven SUV med lyxiga funktioner och interiör som föregångaren Polestar 2 med mer teknologi och justeringar som nya displays vid föraren och en massa mer.

 

Polestar 4 officiell – fakta, pris och bilder - Recharge

7. Polestar 4

En annan Polestar modell som vi lägger till i den här listan är Polestar 4. En coupe liknande elbil som inte har någon bakruta, utan använder sig utav en backspegel som är kopplad till en kamera. Teknologin och interiörer kommer varaliknande som den nya Polestar 3.

 

Mini Cooper E (2023-2024) price and specifications - EV Database

8. Mini Cooper E & SE

Mini Cooper är ett varumärke man väl känner igen på vägarna och det stämmer bra överens med dem nya eldrivna modellerna också. Minicooper E kommer att ha en räckvidd på 305km medans den sportigare modellen Mini Cooper SE kommer att ha en lite längre räckvidd på 402km. Modellerna kommer att ha kvar den igenkännande runda display i mitten av konsolen och den kommer att vara en fullt digital display med en massa nya funktioner.

 

BMW iX2 (U10): Motorer och tekniska data

9. BMW iX2

BMW är en välkänt märke som vi alla känner till och även dem har börjat lansera en massa nya elbilar nu under dem närmsta åren. iX2 som släpps nu i år kommer vara deras eldrivna version utav den BMW X2 som har sålts under en längre tid. Det är en mindre SUV som passar perfekt till mindre barnfamiljer och till personer som behöver ha större utrymme i bilen och fortfarande gillar körglädje med komfort. Räckvidden är 433km och priset kommer att starta från 659,000kr.

 

10. Volvo EX90

Äntligen släpper Volvo under 2024 sin nya elektriska efterträdare till XC90. Bilen är en av få sjusitsiga elbils-SUVar på marknaden och är en riktigt påkostad familjebil. Som vanligt satsar Volvo på säkerheten och EX90 är fullspäckad av sensorer och ytterligare smarta tillval samt en generös räckvidd. Detta gör att EX90 blir den dyraste Volvon genom tiderna med en prislapp på drygt en miljon kronor i basversionen. Trots detta är det inte osannolikt att bilen kommer att bli en av de mer populära modellerna under kommande år inom högprissegmentet. De första leveranserna av bilen väntas under våren 2024.

Finns det någon modell du tycker saknas på listan? Kommentera nedan eller hör av dig till oss!
Letar du laddbox till din elbil eller till ditt framtida elbilsköp? Kolla igenom vår webshopp!

 

Funderar du på att köpa elbil 2024?

Funderar du på att köpa elbil 2024 eller har du redan beställt en? Vi hjälper dig att hitta rätt laddbox som kan ladda din bil snabbt, smart och säkert. Börja varje dag fulladdad med ny energi!

Läs mer om att Ladda hemma, spana in vårt stora produktutbud eller hör av dig till oss på 010 121 94 00. Just nu med 50% ladda hemma-bidrag. Vi installerar i hela Sverige!

Till webbshopen