Från och med i vinter kan besökare till Väla Köpcentrum ladda sina elbilar och laddhybrider på någon av de över 150 nya laddplatser som Eways levererat. Satsningen gör att Väla blir Skånes största laddplats för elbilar.

Med ökat antal elbilar och laddhybrider på de svenska vägarna ökar också behovet av att kunna ladda sin bil på ett enkelt sätt, där man normalt parkerar. Väla utanför Helsingborg, med sina 200 butiker och 12 miljoner besökare, är södra Sveriges största köpcentrum och spelar en strategiskt viktig roll i omställningen till fossilfrihet. Tillsammans med de många solceller som finns på Välas tak storsatsar man på framtidens energilösningar och hållbar mobilitet.

– Vi ser att allt fler av våra besökare kör elbilar av olika slag och då måste vi kunna erbjuda möjligheter att ladda bilen under tiden som man besöker oss. För oss är det även viktigt att vara en aktiv part i klimatomställningen och bidra till en mer effektiv laddningsinfrastruktur i regionen.
Fredrik Arvidsson, teknisk chef på Väla

Med en helhetslösning från laddoperatören Eways kan nu besökare till Väla ladda sina elbilar och laddhybrider säkert och bekvämt medan de shoppar eller besöker någon av alla de restauranger och kaféer som finns i Välas utbud. Satsningen på laddplatser är en del i Väla systematiska hållbarhetsarbete där målet är att begränsas Välas klimatavtryck.

– Vi är otroligt glada över att inleda samarbetet med ytterligare ett av Sveriges största och viktigaste köpcentrum. Vi ser fram emot att ladda besökarnas elbilar och erbjuda smidiga betallösningar som inte kräver abonnemang. Det ska vara lätt att besöka och ladda bilen på Väla.
Jörgen Synning, Regionchef Syd på Eways

Om Väla

Väla, som ägs av Skandia Fastigheter, är ett av Sveriges mest omtyckta och välbesökta shoppingdestinationer, ständigt prisbelönad för utbud och trivsel, service och tillgänglighet. Varje år välkomnas 12 miljoner kunder och besökare. Här samsas 200 butiker, restauranger och kaféer – från trendiga lokala småbutiker till stora internationella butikskedjor. Från elektronik och livsmedel till mode, skönhet och sport. Allt detta finns strax utanför Helsingborg, alldeles intill E4:an och E6:an. Läs mer.

Vill ni också Erbjuda laddning?
Vi hjälper er hela vägen från idén om laddning till färdiga laddstationer!

Kontakta oss!