Riksbyggen i samarbete med Eways

Riksbyggen samarbetar med Eways för att ladda din elbil smidigt, tryggt och säkert

Riksbyggen har valt att ingå ett samarbete med Sveriges ledande oberoende laddoperatör, Eways, för att enkelt, tryggt och smidigt kunna erbjuda elbilsladdning till sina medlemmar. 

Eways och Riksbyggen har tillsammans tagit fram en laddtjänst där bostadsrättsföreningar kan implementera laddstationer och där medlemmar som använder dessa debiteras direkt via månadsavi eller betalkort utifrån sin egen förbrukning. Det betyder att styrelsen inte behöver arbeta med administration och handpåläggning utan detta hanteras till fullo av Eways.

 

Vi fixar allt! För

47:-

per månad och uttag

Alla Riksbyggens medlemmar kan ta del av Eways unika helhetserbjudande där vi sköter allt för att göra det så lätt som möjligt att erbjuda laddning. För enbart 47:-/ månaden ingår vår smarta molntjänst, administrationsfri betalning, laddkort och kundtjänst dygnet runt. Transparent och rättvis prissättning, helt utan rörliga avgifter.

Om Eways

Eways är den ledande oberoende operatören av laddinfrastruktur för elbilar i Sverige. Vi underlättar för både företag och privatpersoner att köra elbil genom att leverera och drifta nyckelfärdiga laddningslösningar. Vi erbjuder enkel, snabb och säker laddning hemma, vid arbetsplatsen och publikt. Vårt nätverk av laddpunkter växer snabbt och vi har idag över 25 000 uppkopplade laddplatser över hela Sverige. Vi vill vara en ledande kraft för att ställa om till det fossilfria samhället.

 

Precis som vanligt

Fördelen med att Eways hanterar tjänsterna är att vi är specialiserade inom området och kan hjälpa samt vägleda er i diverse frågor i planering för framtida utbyggnad eller förvaltning. Elbilsladdning och tillhörande tjänster är vår primära fokus och kan därför hantera era behov på ett smidigt sätt.

När det är dags för vidare utbyggnad med laddstationer så har ni givetvis väldigt bra upphandlade priser på hårdvara samt tjänster.

Självservice

Om ni vill fortsätta precis som ni har det idag, där ni hanterar mycket själva som att tex: lägga upp användare och ta frågor och funderingar från era medlemmar så är det en kostnad om 21 kr ex. moms per månad. Vi hjälper självklart till vid frågor eller funderingar, kl 08:00 – 17:00 når ni i styrelsen oss på vår support.

Ett nytt alternativ

Om ni känner att frågor och hantering av just elbilsladdning tar för mycket tid från styrelsen och ni smidigt vill lägga över allt på Eways så finns även det alternativet, där Eways tar ett helhetsgrepp.

Helhetstjänst – vi sköter allt!

Medlemmarna beställer ett RFID-kort från Eways och kopplar kortet mot önskat betalkort, oavsett om ni använder Visa, Mastercard eller Amex.

De startar sina laddsessioner med RFID-kortet och börjar ladda. Varje månad drar Eways pengar från respektives kort, medlemmen får sedan ett digitalt kvitto på antal laddsessioner under perioden. Eways betalar sedan ut laddåterbäringen till BRF:en.

Alla frågor och ev. problem som uppstår från medlemmen kopplas direkt till Eways support som är öppen 24 timmar om dygnet året om. Denna drivs i egen regi och är placerad i Sverige. Stationerna märks upp med Eways kontaktinformation så att medlemmar enkelt kan ta kontakt vid frågor.

Med helhetstjänsten riktas all hantering mot Eways och ni som styrelse får tid för allt annat som behöver göras inom styrelsen. Detta alternativ kostar 47 kr ex. moms per månad och uttag.

Eways Laddkort

Läs mer om vårt samarbete på Riksbyggens egna hemsida här!

– Efterfrågan på laddstationer ökar snabbt just nu. Riksbyggen har tillsammans med Eways tagit fram en kostnadseffektiv lösning som inte innebär en massa administration för styrelsen. Det känns jättebra att vi nu kan lansera tjänsten för laddstationer, många kunder har väntat på detta.

säger Göran Danling, affärsutvecklare på Riksbyggen.

Med den nya tjänsten kan bostadsrättsföreningar implementera laddstationer där medlemmar som använder laddstationerna debiteras direkt via månadsavi eller kreditkort utifrån sin egen förbrukning.

¬ Det betyder att styrelsen inte behöver arbeta med administration och handpåläggning, säger Göran Danling.

Installera laddstolpar i bostadsrättsförening – nu med bidrag

Bostadsrättsföreningar och samfällighetsföreningar kan numera få bidrag för både köp och installation av laddstolpar i bostadsrättsförening via Naturvårdsverkets så kallade Ladda bilen-stöd, ett bidrag för laddbox i bostadsrättsförening. Det här behöver du veta om bidraget:

  • Bidraget ger ett investeringsstöd för upp till 15 000 kr per laddpunkt (max 50 % av totalinvesteringen)
  • Alla våra laddstolpar för bostadsrättsförening är godkända för bidrag
  • Vi utför installationer av laddstolpar till bostadsrättsföreningar i hela landet
  • Vi hjälper dig genom hela ansökningsprocessen

Ladda smidigt med laddkort och få 50% på installationskostnaden med Naturvårdsverkets bidrag!

Hitta rätt laddstolpar till er bostadsrättsförening / samfällighet med vår enkla guide!

Jag vill ha offert nu!

– Eways vill göra det lätt att ladda sin bil med el och vi är väldigt glada för samarbetet med Riksbyggen. Faktum är att vi redan fått mängder av förfrågningar från föreningarna. Vi ser fram emot att tillsammans med Riksbyggen bana vägen för en fossilfri framtid.

säger Robert Hägg, säljchef på Eways.

 

robert.hagg@eways.se

Tel: 073-255 57 97

Tveka inte på att höra av er till oss på 010-121 94 00 eller maila info@eways.se med ämne ”Riksbyggen” om ni har några frågor eller vill komma igång med våra tjänster.

Tillsammans ställer vi om mot en fossilfri framtid!

Läs mer om att ladda i bostadsrätt här