Ericsson vill göra det lätt för sina medarbetare att köra laddbar bil. Efter en expansionssatsning på personalparkeringen finns idag möjlighet för medarbetare att ladda sin laddhybrid- eller elbil vid någon av de 134 laddstationer som Eways levererat till huvudkontoret i Kista.

Ericsson är en av världens ledande leverantörer av informations- och kommunikationsteknologi. Omkring 40 procent av världens mobiltrafik går genom nät byggda av bolaget. Verksamheten sträcker sig över hela Sverige – och världen. Huvudkontoret finns i Kista i Stockholm.

För tre år sedan bestämde sig Ericsson för att byta leverantör av laddstationer i Kista. Samtidigt funderade de på att göra en utökning från sina 24 laddplatser, så att fler skulle kunna börja köra laddbar bil till och från jobbet. Eways fick uppdraget att ta över existerande laddstolpar och ansluta dem till Eways tjänster. Arbetet gjordes i samarbete med Coor Service Management.
– Eways tog över driften av de befintliga laddstolparna och sedan hjälpte vi Ericsson att söka bidrag för en expansion via Naturvårdsverkets initiativ Klimatklivet, säger Robert Hägg, säljchef på Eways.
Bidraget beviljades och Ericsson bestämde sig för att utöka parkeringen med 50 nya laddplatser under 2018. Året därpå kompletterade man med ytterligare 60 platser, och landade då på totalt 134 stycken. Leveransen gjordes av Eways i nära samarbete med Coor.

Lätt att hitta parkering

För att det skulle vara lätt för Ericssons anställda att hitta en laddplats på morgonen integrerade Eways sin molntjänst med Coor Service Managements egen app, ”Coor My Workplace”.
– Det är stort på Ericssons campus i Kista. Så vi integrerade en tjänst i Coors app som gör det möjligt att se var det finns lediga parkeringsplatser och lediga laddstationer, säger Robert Hägg.

Smidig betalning

I februari tog Eways över betalningshanteringen för Ericssons laddplatser. De anställda får då en så kallad Rfid-tagg via Eways och använder dem vid laddning. Sedan debiteras månadens totalsumma via deras registrerade betalkort.
– De här taggarna går dessutom att använda på alla Eways-laddstationer i landet, så de är bra att ha även utanför jobbet, säger Robert Hägg.

 

Behöver du också kunna ladda på jobbet?

Kontakta oss!